Metode de combatere a insectelor daunatoare pe termen indelungat


Ce reprezinta dezinsectia?


Dezinsectie: totalitatea mijloacelor sau metodelor de prevenire si combatere a unei game largi de insecte daunatoare (muste, viespi,gandaci de bucatarie, furnici, gandaci, tantari, capuse, purici, plosnite, paduchi) care, pe langa disconfortul psihic pe care il creeaza, pot fi purtatoare de diferite boli infectioase, afectand deopotriva omul si animalele, si pot provoca distrugeri majore.


Care sunt riscurile la care va expuneti?

Insectele pot transmite o serie de boli infectioase sau provoca alergii periculoase prin contactul direct, intepaturi sau prin contaminarea spatiilor si a alimentelor. Acestea pot aparea in spatii diverse, cum ar fi locuintele, gradinile si spatiile de prelucrare a produselor alimentare iar uneori chiar si in locurile in care se mentine curatenia in mod regulat, precum spitale sau hoteluri.
In plus, insectele pot crea si numeroase pagube materiale. Acestea pot provoca respingerea unor loturi intregi de marfuri, oprirea productiei si returnarea produselor, afectandu-va, in acelasi timp, credibilitatea in fata furnizorilor si clientilor dumneavoastra. De aceea, aveti nevoie de servicii complete de preventie si control al acestor daunatori.


Cum ne desfasuram activitatea?

Exista modalitati specifice de a trata fiecare tip de daunator in parte, motiv pentru care este nevoie de o investigatie amanuntita inainte de inceperea dezinsectiei. Noi lucram intotdeauna dupa un plan bine stabilit si actionam luand in considerare mai multe elemente: natura spatiului vizat, caile de acces catre acesta, natura daunatorilor etc. Realizam un raport amanuntit al problemei cu care va confruntati si utilizam produse de cea mai buna calitate, care sa asigure rezultate pe termen lung.

Este important sa apelati la o firma specializata pentru realizarea dezinsectiei, atat prin prisma calitatii rezultatelor, cat si pentru a evita sa va expuneti la pericole in plus. Firma noastra va propune solutii eficiente si garantii impotriva reinfestarii. Suntem avizati de Ministrul Sanatatii, intervenim rapid si discret, fara a perturba activitatea normala a intreprinderilor.

In plus, actionand pe cont propriu, fara experienta si fara echipamente de protectie (de exemplu, in cazul viespilor) poate fi periculos. De asemenea, utilizarea de produse chimice in mod gresit va pot afecta sanatatea si pot sa nu va rezolve problemele.

Astfel, fie ca este vorba de locuinta dumneavoastra, de un spatiu comercial, de o institutie publica etc, avem solutii perfecte adaptate atat pentru persoane juridice, cat si fizice. Experienta si pregatirea tehnicienilor nostri ne permit sa va oferim cele mai bune servicii 24h/zi 7 zile/saptamana si sa va asiguram ca rezultatele obtinute vor fi ireprosabile.



Rozmarin şi lămâie

Spre exemplu, îţi poţi îmbăia pisica sau câinele într-o infuzie de rozmarin. Cum se prepară? Foloseşte 300 de gr de rozmarin proaspăt şi fierbe-l bine. Lasă apa să se răcească atât cât să aibă temperatura optimă pentru îmbăiere. Apoi spală bine patrupedul cu această infuzie şi lasă-i blana să se usuce de la sine. Pe lângă faptul că animalul va mirosi a rozmarin (o iarbă plăcut mirositoare, de altfel), va scăpa şi de purici.
O altă metodă naturistă este folosirea lămâii. Taie în bucăţi o lămâie mare şi las-o în apă fiartă. De preferat e să laşi soluţia de pe seară pe zi, minim 12 ore. Apoi toarnă apa într-un recipient cu pulverizator şi stropeşte blana câinelui. Cu grijă să nu-i ajungă soluţia în ochi, întrucât îi va provoca usturimi căţelului.'

Oţetul de mere şi lavanda


O linguriţă de oţet de mere în apa de băut a câinelui, ţine puricii deoparte. Oţetul nu e pe gustul unui astfel de parazit, motiv pentru care se va "gândi" de 2 ori înainte să-ţi atace câinele. Totuşi, dacă ţi-e frică de efectele pe care oţetul de mere l-ar avea asupra sănătăţii câinelui tău, îl poţi folosi într-o sticluţă cu pulverizator, în proporţie de 50/50 apă şi oţet pe post de spray antipurici.
În privinţa lavandei, e ştiut faptul că această plantă relaxantă şi plăcut mirositoare e duşmanul puricilor. Aşa că o poţi folosi în avantajul tău şi al câinelui, fireşte. Caută în farmaciile naturiste ulei de lavandăşi aplică 2 picături la baza cozii şi pe gâtul animalului. Are cam acelaşi efect pe care îl are şi eucaliptul din zgărzile antipurici ce se comercializează, însă nu e la fel de iritant pentru ochii animalului.
Un mic truc: atunci când îmbăiezi câinele, toarnă şampon întâi pe gât şi pe ceafă, apoi înmoaie blana câinelui în apă. Şi asta pentru că atunci când patrupedul e băgat în apă, puricii vor sări tot mai sus pe corpul animalului, în speţă pe gât şi cap, pentru a se salva. Dar dacă gâtul şi ceafa sunt deja ude, nu mai au unde sări.

Perii şi piepteni


Orice posesor responsabil de câini trebuie să aibă măcar un pieptăn sau o perie pentru a-şi peria odorul în perioada de năpârlire. Ei bine, acest pieptăn poate fi folosit şi pentru îndepărtarea puricilor şi a căpuşelor, după ce insectele au fost ucise, fireşte. Ai nevoie de un pieptăn cu dinţii de metal şi foarte deşi. Periindu-l periodic, nu doar că îndepărtezi părul mort şi stratul mort de piele, ci şi larvele şi ouăle paraziţilor.
După pieptănat, periază câinele cu o perie cu peri aspri sau cu o mănuşă specială, însă atenţie să nu zgârii blana patrupedului, dacă firul de păr e scurt.
Un alt truc: la începutul sezonului cald, tunde câinele şi îmbăiază-l. Mai ales după o excursie prelungită prin pădure sau pe malul unei ape care n-a fost curăţată de mult timp. Puricii şi căpuşele trăiesc cel mai bine în medii umede şi întunecoase.

Deparazitarea locuinţei


Cel mai important aspect în lupta împotriva puricilor şi căpuşelor îl reprezintă dezinfectarea şi curăţarea locuinţei. Adevărul e că, în majoritatea timpului, puricii trăiesc în mediul de viaţă al câinelui, stând pe câine doar atunci când se hrănesc. Aşa că e foarte important să te asiguri că locuinţa ta nu poate fi casă şi pentru aceşti paraziţi.
Curăţă bine şi dezinfectează aşternuturile, aeriseşte camerele, foloseşte aspiratorul pentru a lua tot praful şi mizeria din casă şi apoi dezinfectează podelele cu un dezinfectant. Fireşte, atunci când faci curăţenie, câinele sau pisica nu trebuie să se afle prin preajmă.
Curăţă foarte bine canapelele şi mochetele, întrucât pot fi surse excelente de supravieţuire pentru o colonie de purici. Pentru covoare, bătrânii adesea folosesc praf de copt şi sare pentru deshidratarea paraziţilor şi a ouălor pe care le lasă în urmă. Însă asigură-te că mocheta e complet uscată înainte de a pulveriza praf de copt.
În curte poţi pulveriza praf de copt şi în colţuri şi în locurile umede unde ar putea supravieţui aceşti paraziţi. Dacă ai o curte asfaltată, poţi să o dezinfectezi periodic cu diverse soluţii pe care le găseşti în farmaciile şi cabinetele veterinare.


2 comentarii:

  1. Exista o sumedenie de astfel de metode de tinere departe a parazitilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,
    Va oferim o gama variata de produse pentru combaterea insectelor

    https://impotrivadaunatorilor.ro/anti-muste-tantari
    https://impotrivadaunatorilor.ro/anti-gandaci

    RăspundețiȘtergere