Misterul aurei energetice dat in vileag de oamenii de stiinta!

Misterul aurei energetice a fost descoperit, se pare, de cercetatorii spanioli care au facut niste asocieri destul de niteresante ale fenomenului. Se pare ca vindecatorii – asa cum isi spunc ei care sustin ca pot vedea aura oamenilor – au de fapt sinestezie. Aceasta consta intr-un proces de ordin neuropsihologic care presupune ca simturile se amesteca la nivelul creierului.

Sinestezia se explica prin conectarea regiunilor creierului care se ocupa de procesarea diferitilor stimuli. Tocmai de aceea, oamenii care sufera de aceasta conditie au capacitatea de a gusta un sunet sau de a asocia imaginea unor persoane cunoscute cu anumite culori.

Aceasta explicatie a misterului aurei energetice a fost descoperit pentru prima data de catre niste cercetatori spanioli. Studiul s-a realizat cu ajutorul intervievarii unor asa-zisi „vazatori de aura” si a unui vindecator spaniol. Desi era cunoscut drept un om cu puteri paranormale, vindecatorului i-au fost explicate puterile prin sinestezie fata-culoare, sinestezie touch-mirror si o empatie ridicata. Deasemenea, se pare ca el sufera si de o usoara paranoia. Datorita calitatilor sale, si ale altor sinestezici, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acestia ii ajuta pe oameni sa se simta intelesi mai usor.

Puterea de a citi aura are si un efect placebo asupra acelora care intreprind aceasta acivitate. Datorita sinesteziei lor, acesti oameni care citesc aura energetica si care pot simti in unele cazuri durerea celorlalti, pot crede ca ei ar putea sa ii ajute pe oamenii din jurul lor. S-a demonstrat in urma acestui studiu insa ca sinestezia nu este o putere supranaturala sau paranormala ci doar o perceptie subiectiva a realitatii inconjuratoare.

Misterul aurei energetice a fost deslusit de catre cercetatori, insa deptii citirilor aurei raman fideli acelora despre care cred ca sunt inzestrati cu puteri de vindecare si citire. Cu ajutorul acestor asa-zise puteri paranormale, atat sinestezicii cat si cei carora „li se citeste” se simt utili si intelesi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu