Extraterestrii si religia – o posibilitate a existentei divinitatii in intregul Univers?

Extraterestrii si religia sunt un subiect controversat de ani de zile. Se pare insa ca se ridica problema asimilarii religiei sau adoptarii acesteia de catre fiinte din afara Terrei cand si daca oamenii vor face contact cu acestea. Tot mai multi oameni de stiinta incep sa se intrebe daca extraterestrii vor adopta religiile pe care oamenii de pe Pamant le au la momentul actual. Tocmai de aceea, in cadrul unor seminarii si conferinte, oamenii de stiinta au discutat in ceea ce priveste posibilitatea ca fiintele extraterestre sa adopte sau sa impartaseasca credintele religioase ale Pamantului cu posibilele credinte proprii.

Christian Weidemann este un om de stiinta german de religie crestina, care a realizat conferinte in care punea problema extraterestrii si religia pentru ca aceasta sa fie discutata, el aducand si argumentele proprii. El a declansat o noua paradigma in cadrul vizitei sale din Floria, acolo unde a fost invitatul unei conferinte in cadrul careia a vorbit despre Iisus Hristos si sacrificiul sau. Moartea si invierea sa ar fi avut nu doar rolul de a-i salva pe oameni si sufletele acestora, ci si sufletele fiintelor din galaxii indepartate.

Conform credintelor cercetatorului, oamenii ar putea destul de bine sa fie singura specie din Univers care ar fi pacatuit, ei fiind deci singurii care ar fi avut nevoie de Mantuitor pentru a putea fi salvati. Aceste teorii ale sale au starnit insa controverse in cadrul comunitatilor crestine americane, ele intinzandu-se si in Europa, deoarece credinciosii nu vor nici in ruptul capului sa accepte ipoteza unei divinitati care ar lua mai multe forme si care s-ar gasi in intregul Univers.

Extraterestrii si religia au devenit deja o problema si un conflict teologic care ii vizeaza, mai presus de toate, pe crestini. Nici celelalte religii nu sunt insa lasate in paragina, caci si ele pot deveni oricand motiv de studiu si intrebare.

Printre cei care nu au probleme cu teoria lui Weidemann se gasesc adeptii unor religii destul de importante la nivel global.

Printre cei care accepta ideile omului de stiinta privitoare la extraterestrii si religia se afla hindusii, care au deja un panteon imens, compus din milioane de zei diferiti, si care, cu ajutorul dogmelor lor religioase, nu au nicio problema cu reincarnarea multipla si cu posibilitatea ca Dumnezeu sa existe si pe alte planete in acelasi timp cu existenta sa pe Pamant. Nici musulmanii nu au probleme prea mari cu teoria lui Weidermann privitoare la reincarnarea lui Dumnezeu pe alte planete, pentru ca, pentru acestia, Mohamed este un profet al lui Allah, nu vreo incarnare a acestuia.

Extraterestrii si religia lor raman un mister si o teorie problematica pentru crestini, avand in vedere si ca un crestin este cel care a propus ca extraterestrii ar putea avea aceeasi religie ca si noi, avand in vedere ca Dumnezeu poate exista si pe alte planete. Problema” religiilor extraterestere ramane insa o teorie, avand in vedere ca nu exista inca dovezi concludente si oficiale care sa ateste ca fiinte extraterestre chiar ar exista undeva in Univers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu