Singapore beneficiază de o „pădure” artificială hi-tech

Conform autorităţilor singaporeze, „pădurea” este una cu adevărat revoluţionară. Un nou parc din acest megalopolis asiatic beneficiază, pe lângă plante adevărate, de un număr de 18 „super-copaci” artificiali, înalţi de aproximativ 50 metri, şi care vor fi mai mult decât o atracţie pentru vizitatori: fiecare arbore va genera energie, va colecta apa de ploaie şi va ventila aerul.

Copacii vor imita semenii lor naturali şi prin faptul că vor absorbi şi dispersa căldura, oferind în plus vizitatorilor mult-dorita umbră.
Iniţiativa care a stat la baza acestui proiect revoluţionar aparţine organizaţiei National Parks Board, iar grădina respectivă face parte dintr-un program de reconfigurare a unei noi zone rezidenţiale în Marina Bay, situată în partea de sud a megalopolisului.

Prin darea în folosinţă a grădinii, autorităţile intenţionează să creeze astfel o destinaţie eco-turistică, în loc de o nouă zonă de shopping. Pădurea artificială care se autosusţine va fi deschisă publicului începând cu data de 29 iunie, anul curent.

Un comentariu:

  1. Imi place acest blog frumos. Am învățat multe de la acest blog. Acesta este blog-ul foarte bine scris.

    RăspundețiȘtergere